Intro Nyheder Kalender Galleri (nyt) RATINGS FORUM
Kontakt Dragon News Dokumenter Galleri (gl.) Vejviser Links

Introduktion til 2 Many Dragons

Webmasteren fortæller:

Nå, min dreng. Du vil vide hvad dette "2MD" handler om? Jo det startede i 1996 da vi fandt ud af at der var behov for lokaler til figurspil. Derfor stiftede vi en forening ved navn "2 Many Dragons", hvis formål er at formidle kontakt imellem (figur)spillere. Lokalerne lånte vi i det der dengang hed Aktivitetshuset. Sidenhen er foreningen blevet medlem dér, så vi er sikret lokaler til vore klubaftener.

Stedet skiftede siden navn til Kulturværket, og blev efter en flytning til Bygningen, hvor vi har til huse nu. Derudover har vi nu også lejet lagerplads i huset, så der er plads til vor evigt voksende samling af terræn.

Vi promoverer os med en lille brochure, som du kan finde enkelte steder i byen. Ellers er den HER. [3321kB, PDF]

OK, så lad os se hvilke informationer du kunne få brug for.

Klubaftener

OBS: Vi mødes for tiden to gange om ugen (men husk at kigge i 2MD Kalenderen efter eventuelle ændringer, aflysninger eller ekstra-aftener:
Mødetider
Mandag, kl 17.00-22.00.
Torsdag, kl 17.00-22.00.
2. Lørdag, kl 11.00-23.00.

Lokaler

Vi har til huse i Bygningen, som ligger Ved Anlæget - dvs. ved siden af Palads Passagen og Føtex i Nørregade.

Du kan også se et KORT så du kan finde vej.

Bestyrelsen

Bestyrelsen består af 5 medlemmer + 1 suppleant. Bestyrelsen vælges ved generalforsamlingen i oktober. For mere info om bestyrelsen gå til KONTAKT siden.

Apropos bestyrelse og generalforsamling. Du kan hente foreningens vedtægter HER. [9kB, PDF]

Spil

Hvad er figurspil og hvilke spilles i 2MD? Check hvad vi spiller på SPIL siden. Figurspil består i et taktisk krigsspil hvor man benytter hære/bander bestående af metal eller plastik, som eksempelvis er 28 eller 10mm store. Figurspil som hobby indebærer flere aspekter:

  • Det sociale element: Man kan komme i en forening og snakke med andre folk, som man deler interessen med.
  • Konkurrence elementet: Hvert spil handler om at vinde, men systemer er konstrueret sådan at enhver kan spille en fair kamp med enhver anden.
  • Det intellektuelle element: For at vinde bør man have en god taktik. Ligesom i eksempelvis Skak, træner man sig i at tænke flere ture frem, for at tage den bedste beslutning.
  • Det kreative element: Figurer købes umalet, og i nogle tilfælde usamlet. Det er så den enkelte spiller, som må samle og male dem, som vedkommende synes. Dette er en stor del af hobbyen for mange. Der går mange timers arbejde i at lave en lækker hær, og det er en sport i sig selv.
  • Det matematisk/logiske element: For at analysere en situation i spillet er det ofte en god idé at have en grundlæggende forståelse for geometri og sandsynlighedsregning [Og du troede du aldrig fik brug for det].
  • Det internationale element: Det er ikke blot et dansk fænomen, når man kan spille et figurspil, kan man nemt tage til et arrangement i udlandet, og spille der - og få nye venner.

Andre typer spil er der også plads til. Rollespil er hot i perioder. Rollespil går typisk ud på at hver af spillerne styrer en kriger eller troldmand (kaldet en karakter), som tager på eventyr i en Tolkien-inspireret fantasiverden. Traditionelt rollespil involverer liberal brug af terninger til at afgøre kampe, men der indgår også en portion "skuespil" fra spillernes side i "godt" rollespil.

Udenfor klubbens virke, men med nogle af vores medlemmer - er der også mulighed for at tage til Live Rollespil. Foreninger rundt omkring i landet, fx. Einherjerne i Århus står for arrangementer, hvor folk kommer udklædt i middelaldertøj og rustning. Derved kan de spille rollespil i levende live.